Uporaba kinezioloških trakov

Po poškodbi tkiva potrebujejo čas, da se regenerirajo in s tem telo spet postane ’’uporabno’’ za gibanje. Za saniranje poškodb uporabljamo razne opornice, elestične in trdne povoje, mavčne obloge, etc. Vsaka od teh tehnik služi svojemu jasnemu namenu.

Pri kinezioloških trakovih gre za fiksiranje telesa v želenem položaju, oporo, obenem pa trak nudi gibalno svobodo, ki jo klasični povoj ovira. Poleg tega trak rahlo privzdiguje mehka tkiva, zaradi česar se pospeši prekvavitev in s tem drobno zdravljenje v globinah telesa (recimo pospeši se regeneracija po terningu, modrice hitreje izginejo, oteklina se zmanjša...).

Seveda je dobro trak uporabljati po posvetu z zdravnikom, fizioterapevtom, izkušenim trenerjem etc. Ko se enkrat dogovorite, s kakšnim namenom ga uporabljati, pa ga lahko namestite sami oz vam ga nalepi nekdo od bližnjih.

V kompletih Ironman StrengthTape so navodila za posamezni del telesa tudi priložena v paketu!

 

x

Vpišite se na naše e-novice

Za prejemanje obvestil o ugodnostih se prijavite na novice tu. Svojo prijavo boste morali še potrditi. Prosimo, da po vpisu preverite svoj poštni predal - le en klik v povratnem mejlu je potreben, da potrdite svoj vpis.